inCredible

24sep
2013

inCredible

Het is je vast niet ontgaan, Nijmegen heeft een nieuw hotel annex lunchroom, restaurant en bar. Credible is de naam. Zoals de vrouw aan het tafeltje tegenover me uitlegt; ’’Als je dus hier bent hè, ben je dus incredible, INcredible..?!’’ De klok aan de muur tikt maarliefst 3 seconden voordat dochterlief haar gebrekkige Engelse woordenschat kan converteren tot een o, haha… Ojaa-haha-giegeltje.

Fair enough: in Credible is natuurlijk een briljant gevonden en daarmee toepasbare naam. Het personeel werkt natuurlijk altijd inCredible hard en je hebt er altijd inCredible gegeten. Ik had het zelf willen bedenken. Al zit er voor de medewerkers natuurlijk wel een verjaringstermijn op deze lolligheid.
Een ‘nieuw’ hotel in de stad was op de sociale media behoorlijk big nieuws gezien populariteitsindicatie tool nr1: FB-likes. Binnen no-time vond praktisch heel mijn time-line Credible leuk. Zonder er waarschijnlijk ooit geweest te zijn. Interessant.

Populariteit valt moeilijk te specificeren. Connecties, vormgeving, uitstraling, kwaliteit, vernieuwing en de gun-factor zijn klaarblijkelijk aanwezig. Wat mij persoonlijk het meest aanspreekt in Credible is de toegankelijkheid, ruimdenkendheid en het zelfvertrouwen. De basis van het inCredible concept. Bij aankomst prijkt op de voorgevel van het simpele architectonische naoorlogse bouwwerk een spandoek met daarop de tekst; ”i know that im ugly, but it’s the inside that counts”

Het ietwat oude school karakter wordt middels oude houten bureaustoelen vormgegeven. Iets dat zou moeten lijken op een bij elkaar geraapt zooitje wordt als geheel een nonchalant, stijlvol en toegankelijk concept. Leuke ornamenten in combinatie met een uitnodigend hang-gedeelte dat wordt afgeschermd door rekken gevuld met allerlei soorten boeken. Door de ruimtelijke indeling geschikt voor allerlei doeleinden. Kop koffie of lunch met een vriend(in), een originele, leuke, betaalbare hap eten met vrienden en daarna een aantal vloeibare toetjes. Óf je slaat het eten over.

Ruud Forest

There are no comments yet, but you can be the first